Google Adsense

Handleiding voor Google Adsense

Op 1 van mijn eigen websites heb ik sinds kort advertenties staan van Google Adsense. Maar hoe werkt dat eigenlijk? En wat zijn de Do’s en Don’ts ?

Hoe werkt Google Adsense? Je plaatst op je site advertenties van Google Adsense waarmee je geld kunt verdienen. Elke keer dat iemand op zo’n advertentie klikt, verdien je geld. Hoe eenvoudig is dat ?!

 

Wie betaald dat? Google Adwords.

Weleens gehoord van Google Adwords? Google benaderd bedrijven met de vraag of zij willen adverteren op internet. Een advertentie wordt opgemaakt en via Google Adwords aangeboden.

Op je site worden dus advertenties aangeboden van bedrijven die met Google Adwords hun producten of diensten aanbieden. Deze bedrijven betalen aan Google voor elke keer dat er op hun advertentie wordt “geklikt”.

En Google betaald weer aan ons 🙂 Uiteraard zit er een percentage tussen voor Google zelf.

 

Is mijn site geschikt?

Dat is moeilijk te zeggen. Mijn site trekt maandelijks zo’n 2000 à 3000 bezoekers, met als pageviews tussen de 3000 en 7000.

Ik heb mijn site dan ook aangemeld ter beoordeling en deze is goedgekeurd. Wat je ook meteen moet doen is je gegevens laten verifiëren. Je ontvangt per post een code. Dit duurde bij mij een dikke 5 weken…

Wat niet mag !

Je mag niet op je eigen advertenties klikken. En ook niet je vrienden aansporen dit te doen. Plaats ook geen teksten in de trant van “sponsor onze site, klik hier”.  Google Adsense is erg streng en je bent snel verbannen (voor het leven…) Dus hou je aan de regels (programmabeleid) en dan kun je leuk geld verdienen met je eigen site.

Betaling?

Ik heb een betalingsdrempel van 70 euro. Dat betekent dat ik pas wordt uitbetaald als er 70 euro is opgespaard.